THE BEST PLACE EVER


Helt otroligt. Från att ha ogillat rummet, till att älska det. Allt har blivit annorlunda. Vackra gardiner, snyggare blomkrukor, blommor, sängöverkast, jättekudde, stor hylla (från min systers rum - där jag numera förvarar mina smycken!), fotografier made by me, fotohylla, texten "Live as if you were to die tomorrow. Learn as if you were to live forever"... och tja, en mysigare känsla helt enkelt.

Vad hände egentligen? Jag mår bättre. 2012 är så GRYMT!! //Ska försöka mig på bättre bilder på rummet. IPhone är inte det bästa för att få till det där extra.\\

JUST ME


Idag har världen nästan blåst sönder. Över 17m/s och tack och lov har man inte haft större behov av att spendera dagen utomhus. Har försökt att vara inne så mycket som det varit möjligt. Känns dock i kroppen att det aldrig blev en långpromenad som det var planerat. På det imorgon istället (om det lugnat ner sig). Annars kör jag ett hårt pass på promenadbandet/träningscykeln/crosstrainern och sen styrka. Hejja!!

Det är ny vecka imorgon. Det har hänt en massa bra saker denna veckan, och jag är en glad tjej. Fina dagar med fina personer. Är tre fina plagg rikare, som jag kan försöka visa imorgon om jag bara tar mig orken att fota dem! Ska även försöka dra igång med att fota outfitbilder... Vill bli bra på det, minsann.

SHOPPING!

Träffade två otroligt fina tjejkompisar igår! Vi drog till Malmö och spenderade ett antal timmar i klädesaffärer. Käkade grillade baguetter med bacon och kyckling i. Verkligen super att få träffa dem igen och få göra något skoj! Visar kläderna senare idag :)

TISDAG, 24 MARS


Tisdagens mat:
- Frukost: Naturell Lättyoghurt, bär och müsli. Rågmacka med fettsnål skinka. Några glas vatten.
- Middag: Egengjord hälsotallrik. Innehöll rivna morötter, chitneybönor, avocado, gurka, tomat, majs, gröna oliver, fetaost, sallad, rödlök, citron, sallad och Quorn Kycklingfilé (Proteinrik, fiberrik och rik på mättat fett). + Egengjord pestodressing.
- Kvällmat: Mango- och avocadosallad. Innehöll mango, ruccolasallad, avocado, räkor, kryddor, lime, solrosolja och korianderkrydda.
- Efterrätt: Egengjord avocadosorbet. Innehöll 1 avocado, 1 banan, 1 näve hallon och 1 näve blåbär.

Längtar till varje måltid vi ska laga och äta nuförtiden. Jättegott och dessutom roligare och färggladare att äta än "vanlig" mat utan sallad/grönsaker.

Klarade av 8km powerwalk igårmorse. Svettig som bara den och hade man kunnat få bättre väder? Runt 12 +grader.

MÅNDAGENS MAT + TRÄNING


Som jag nämnde i tidigare inlägg, så började jag ett nytt kapitel i måndags. Bättre kost, så punktliga måltider som möjligt och mer motion + styrka! Listan kan bli lång, det gäller bara att vara kreativ och öppen för förslag om man verkligen vill skapa goda förändringar.

Steg upp redan kl. 6.00 i måndagsmorse. Det bästa jag gjort på länge. Powerwalkade en runda på 3.5km - dessutom blev det rekordtid! Åt en frukost som innehöll Lätt Kvarg, bär och müsli. Hade en rågmacka där till med fettsnål skinka och gurka. Drack som vanligt vatten till. Jättegott och mättande.

Vid 10-tiden var jag inne i Ystad inom AF. Handlade tillsammans med Jessica efteråt, dem varorna vi inte handlade på söndagskvällen. Åkte sedan hem för att fixa mat till oss två. Gorgonzola- och valnötssallad. SÅ himla mättande med allt, även fast det inte innehåller mycket. Men tack vare långsamma kolhydrater mättar det jättebra.

På eftermiddagen gick jag samma runda igen som jag gick på morgonen. Något lugnare tempo i och med att vi nästan precis hade ätit.

Lagade mat till mig, pappa och min bror vid halv 6. Blev wokade grönsaker tillsammans med lax, rostade nötter och färsk persilja. Älskar Lax! :)

Senare mot kvällen var mamma sugen på att gå 3.5kms rundan, så jag hängde självklart med för att hålla henne sällskap. Jättehärligt väder hela dagen, och jag är nöjd över att jag gick runt 1 mil den dagen! Funkar alldeles utmärkt att dela upp motionen under dagen. Mindre risk för att sitta still för mycket också.

I WILL NEVER SAY NEVER


Veckan började helt rätt. Det är nu man ska säga; nästan för bra för att vara sant! I söndags planerade jag och  syrran vårt nya hälsoliv. - Vi har börjat ett nytt kapitel i våra liv. -
Vi satt och kollade i hälsotidningar och böcker för att verkligen satsa på näringsrik mat. Som dessutom är fettsnål och inte innehåller så många kalorier. Däremot ska maten innehålla många nyttiga fetter, som till exempel fet fisk (Lax & Makrill). Räkor och kyckling är också bra! I måndags påbörjade vi alltså detta nya kapitel och med häpnad har vi lyckats extremt bra!

Motion är också inräknat. Skriver ett nytt inlägg snart om hur min måndag var! :)

LYCKAS

Shiiit, nu är jag bannemig säker på att vi kommer lyckas! Vi ger järnet.
Lyckorus i kroppen. Har ett projekt på G just nu. Mer om det senare.

TONIGHT, WE ARE YOUNG


Ikväll är det festligheter på gång. Min bror och hans sambo firar deras födelsedagar. Ser framemot en fin kväll och många trevligheter. Klänningen ovan kommer jag bära, tillsammans med guldsmycken. Fint ska det vá!

HÄLSOTALLRIK


ÅÅÅH! Bästa maten jag ätit på jättelänge! Trodde aldrig att hälsotallriken skulle mätta så pass mycket. Kände mig mätt i flera timmar framåt. Kycklingen var dessutom jättegod! Gjorde lite ärenden i Tomelilla igår, och även i Ystad. Under tiden bilen fick hjulen bytade, passade jag, Jessica och mamma på att gå till Bullen och Bönan för att äta middag. Ska lätt äta Hälsotallriken igen, tror dock jag provar räkor på istället för kyckling nästa gång :)

Var även på apoteket för att köpa medicin mot min jobbiga mage som sväller upp, ömmar, besvärar och min halsbränna som kommer rätt ofta. Iberogast heter medicinen, och efter drygt 5 gånger så märker jag skillnad. Innan kände jag av magen så fort jag ätit, men nu märker jag knappt att jag har magen där. Haha. Helt skumt! Men hoppas på förbättring och att symptomen försvinner förgott! :)

DET VI KALLAR FÖR VÅR


Det är vår. Och just idag har det lyckats bli fint med kalla vindar. Idag känns det som en sådan dag då jag vill sitta på mitt rum och mysa. Kolla ut på det vackra som finns utanför mitt fönster och bara njuta av nuet.

Men det är något som fattas. Jag känner mig tom. Och samtidigt full av ångest. Tror jag ska plocka undan det lilla som är kvar av renoveringen, och få det städat i hallen. Ändrade förresten om på mitt rum igår, tack vare min syster som inte ville ha kvar sin hylla. Kommer visa på bild en dag hur rummet ser ut nu, i helhet.

Ni får ha det fint. Många kramar!

DEN VACKRASTE STUNDEN I LIVET VAR DEN NÄR DU KOM


Fin lördag! Nästan för bra för att vara sann.
Startade dagen med en powerwalk på 46 minuter, ungefär 4.5km. Har sedan hjälpt till med att städa lite delar av huset. Jag och Jessica har äntligen tapetserat klart hallen på ovanvåningen. Vi tjejer vi kan, bara vi vill!

Var ute och fotade innan ikväll. Vitsippor är så himla fina! Och jisses vad jag älskar vårt telezoomobjektiv. Lovelovelove. Lyckades fota några bilder på fjolårets kattungar. De är rädda som tusan, men gäller att vara kvick om man vill få dem på bild hehe.

HYPER


Gör om på ovanvåningen tillsammans med världens finaste syster. Hoppas på att bli helt klara inom några dagar. Ska beställa förstorade foton, köpa prylar - så som fotoramar, fotohylla, stora ljusstakar m.m. Har även lite mer att tapetsera. Ååååh jädrans vad snyggt det blir. Hyper bara av att se resultatet framför mig!

COME ON GIRL


Till de fina vår- och sommardagarna ska jag fota mer porträtt! Vill spara bilderna och se skillnad några år senare. I maj var det ett år sedan jag fotade dessa bilder. Skillanden är liten, men jag ser ändå den. Tummen upp för min lycka på bilderna. Jag var glad. Men är lycklig nu.

Ett år har så stor betydelse. Och om kanske ett år kommer hela mitt liv vara förändrat. Kanske till och med om bara ett halvår. Tanken är spännande, men ändå lite läskig. Ett sådant stort steg jag kommer ta.

VI LEVER I NUET, MEN HOPPAS PÅ FRAMTIDEN


Idag känns det som sommar. Mest för att det regnar ute, och är sådär lagom skönt utan att behöva frysa. Ännu är det bara april, men jag vet att sommaren snart är här. Jag har stora förhoppningar. Vet att sommaren kommer bli vad jag gör det till. Det bästa är att jag ska göra sommaren grym. De dagarna det kommer kännas motigt, ska jag måla hela världen i färger. För jag vet att; efter regn kommer solsken.

Livet är fint, med andra ord.

HAPPY START


Ler för varje minut. Skiner som solen. Planerar framtiden. Hoppas på det bästa. Jag är nöjd. Och nöjdare kommer jag bli. Det vet jag.

HOPPREP


Tusan vad kul det är med att hoppa hopprep!

Tränade i förmiddags på promenadbandet. Först med program 2. Vilket betyder intervaller. Lagom tempo och man kan powerwalka på den snabbaste nivån. Varar i 10minuter. Perfekt uppvärming.

Använde mig sedan av program 3, vilket innebär att det går snabbare. Skiftar mellan 5km/timmen - då powerwalkar jag. Sedan stiger det till 8km/timmen, vilket innebär att jag måste jogga. Håller på såhär i 10 minuter. Är rätt trött efter dessa intervallerna, men njuter fullt ut.

Körde sedan styrka i drygt 15 minuter. Gjorde ett x-antal situps, ryggövningar, midjeövningar och armövningar. Har fortfarande kvar träningsvärk från i förrgår. Får se om detta kommer ge någon skillnad! Lycka till med er träning. LOVE.

ÄPPLE MED KANEL



MINA MÅLTIDER


Mina frukostar: Äter min päronyoghurt, tillsammans med LÄTTkeso, banan, bär och müssli. Äter för det mesta en grov macka till. Just nu är det rågbröd som gäller. Där på har jag salladsblad, kalkonskinka (max 3% fetthalt) och skivade gurkbitar på. Till detta dricker jag vatten! Måste tillägga att jag äter frukosten efter min morgonpromenad som är på 1 timme.

Mellanmål: Försöker äta mellanmål varje dag, och gärna något med frukt. Tar ibland ett äpple eller bara en banan. Men för att lyxa till mellanmålen så brukar jag göra en shake. Är ni intresserade av att göra denna shake så gör ni såhär:
- Ta fram 1 banan.
- 1 dl mjölk (Laktosfri för min del)
- 1 msk Fiberhavregryn
- 1 näve bär (Hallon/Jordgubbar/Vinbär/Blåbär m.m)
- Kan även ta 1 dl yoghurt om så önskas!

Nu är det bara till att blanda i allt i shakern och starta den. Räcker med att ha igång den i några minuter, sen är det KLART! Smaklig måltid!

Lunch/Kvällsmat: Innan kunde jag kränga i mig maten, eftersom jag aldrig åt mellanmål. Var alltid vrålhungrig när jag satte mig för att äta riktig mat. Vilket gjorde att magen svullnade upp och jag fick ont i magen. Men nu har jag gjort en förändring, och jag äter i lugn takt för att känna av min mättnadskänsla. Tar upp efter tallriksmodellen. Har alltså oftast halva tallriken full av grönsaker. Äter man nudlar så kan man ta och blanda i grönsaker där i. Hur enkelt som helst!

MELLANMÅL


Ett litet mellanmål nu runt 16-tiden. Efter det ska jag byta om till mina träningsshorts. Ska först cykla i 20 minuter på träningscykeln. Blir intervaller. Och sen ska jag hoppa hopprep. Eftersom boxare hoppar mycket hopprep på sina träningar så ska jag också börja med det. Kunde ju aldrig sluta hoppa som barn. Sen avslutar jag passet med styrka. Magövningar, ryggövningar och axelövningar blir det!

STOR KLAPP PÅ AXELN!


Klockan ringde halv åtta i morse. Segade kvar i sängen några minuter. Hade egentligen bestämt mig för att bara ta en kort promenad med hunden, för att sedan ta ett träningspass i eftermiddag och ett mot kvällen till. Men kom genast på att jag hade gett mig tusan på att kämpa!!

Väl ute så powerwalkade jag 800 meter tills vaderna verkligen började krampa. Joggade sedan drygt 300 meter för att "skaka loss" på benen och kunna få bättre kondition. Powerwalkade några hundra meter till! Och nu till det bästa - jag joggade drygt 1 km utan att pausa! Jag sken av lycka, klappade mig på axeln flera gånger och njöt så fruktansvärt mycket under joggingturen. Fortsatte sedan med att powerwalka och jogga småsträcker resten av rundan.

Jag kan säga med stolthet: Jag är så jädrans nöjd och stolt över mig själv! För jag lyckades övertala mig själv att klara det. Det är inte kroppen som bestämmer! Det är hjärnan. Kom ihåg det. Vill vi kämpa för god hälsa, så ska vi ge oss tusan på att klara det också. Ge inte upp. Vi alla är värda egentid, glädje, svett och allt som hör träning till.

INSPIRATION


Denna brud ger mig inspiration när det gäller stil. Asgrym blogg dessutom. http://imfancy.blogg.se. Taggar träningen inför imorgon!! Har redan träningsvärk sen träningspasset igår. Nu KÖR VI! Eller justja, först sova min skönhetssömn i 7 timmar. LOVE

READY

I'm ready for this. Jag ger järnet på allvar. Beskedet från vågen igår gjorde mig döende inombords.

RSS 2.0